RODO
Rodo Kraków

Profesjonalny Audyt RODO i pełnienie funkcji inspektora (IOD)


Pierwszym krokiem, jaki warto wykonać w celu wdrożenia nowych przepisów w firmie, jest profesjonalny audyt RODO. Przeprowadzenie przez nas audytu systemu ochrony danych osobowych u Klienta obejmuje m.in.:

  • Analizę ryzyka w procesach przetwarzania danych osobowych
  • Ustalenie zbiorów danych osobowych funkcjonujących u Klienta
  • Ustalenie listy podmiotów, którym dane osobowe są powierzane
  • Weryfikację czy dostęp do danych osobowych mają osoby do tego uprawnione
  • Dostosowanie nowych zasad, dotyczących konieczności minimalizowania gromadzonych danych osobowych;
  • Opracowanie procedur na wypadek korzystania z prawa przysługującego osobom, których dane są przetwarzane
  • Reprezentowanie przed kontrolą RODO
  • Prowadzenie wymaganych dokumentów zgodnych z wymogami ISO 27001 UE
  • Umowa dostosowana do klienta od min.12 miesięcy ceny ustalane po wcześniejszym uzgodnieniu z administratorem

Przygotowanie Dokumentów RODO


Wdrożenie RODO do firmy wymaga zaprojektowania unikalnego systemu dokumentacji, który będzie właściwy dla konkretnej działalności. Przygotowanie dokumentów RODO przez naszą kancelarię obejmuje m.in:

  • Dostosowanie dokumentacji do przepisów RODO (polityki, procedury, klauzule informacyjne, polityka haseł, analiza zagrożeń i ryzyka przy przetwarzaniu danych)
  • Opracowanie umów dotyczących powierzenia przetwarzania danych osobowych
  • Sprawozdania do UODO
  • Wystawianie certyfikatów ISO
  • Kontrola Firmy w ramach wykonywanych Usług co kwartał
  • Raport z kontroli

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI. NAPISZ JAK MOŻEMY CI POMÓC!